Thoeës

 Kliktj heej vur ut letste nows! Kliktj heej

Vastelaovendj 2023: spek met ei-jer verplaatst naar zondag

Vanwege de overname van Café-Zaal Bi-j Lenie zijn wij de afgelopen jaren noodgedwongen uit moeten wijken naar nieuwe locaties voor diverse activiteiten. Dankzij het meedenken van onze lokale ondernemers zijn wij daar goed in geslaagd. Dit jaar lopen wij helaas tegen het feit aan dat ’t Boerenerf vanwege verlof tijdens de vastelaovend gesloten zal zijn.
Het blijkt helaas niet mogelijk te zijn om ‘spek met ei-jer’ op dinsdagmorgen elders onder te brengen. In overleg met commissieleden en met Café-Zaal van Nieuwenhoven, hebben wij besloten om dit evenement naar de zondag te verplaatsen. Jullie zijn op zondag 19 februari vanaf 10.30 uur bij Café-Zaal van Nieuwenhoven welkom om een stevige bodem te komen leggen. Blaoskracht 11 en gastartiest Mark Gruijthuijsen zorgen voor een gezellige sfeer. Vooraf aanmelden ivm de inkopen is gewenst, dit graag voor donderdag 16 februari via mail *protected email* de entreé is € 10,00 voor personen vanaf 12 jaar en € 5,00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Wij beseffen dat dit een ingreep in ons traditiegetrouw programma is, maar zien het met name als een kans om ons vastelaovesprogramma na 2 verloren corona-jaren vernieuwend en verfrissend te maken. Er ontstaat hiermee een activiteit op zondag wat voor velen als uitstekend startschot voor een uitstapje naar de Weerter zondag zal gelden. Bijkomend voordeel is dat al onze activiteiten centraal in het dorp zullen plaatsvinden. De afsluitende dinsdag die voorheen wel eens als langdradig werd bestempeld wordt zo flink ingekort. Na de vastelaovendj zullen wij ons programma evalueren. Indien het goed bevalt hopen wij deze lijn voor de langere termijn door te kunnen trekken.
Wij hopen op jullie begrip en bovenal op jullie aanwezigheid!

Hieronder het volledige vastelaovesprogramma van 2023. In tegenstelling tot voorgaande jaren communiceren wij zowel het programma voor de jeugd van JKV de Krielkes als voor volwassenen KV de Piepkukes in één overzicht. Hiermee presenteren wij voor alle inwoners één duidelijk totaalplaatje.

Bestuur KV de Piepkukes en JKV de Krielkes

Programma 2023

Prins Bob I nieuwe prins KV de Piepkukes

Persfoto prinsenpaar KV de PiepkukesOp vrijdagavond 6 januari is Bob van Nieuwenhoven uitgeroepen als de nieuwe prins van KV de Piepkukes uit Nederweert-Eind. Dit vond plaats tijdens de uitverkochte Pronkzitting in gemeenschapshuis de Reigershorst.

Prins Bob I is verloofd met Linda Berkvens, die als prinses vol trots aan zijn zijde zal staan tijdens het komende seizoen van KV de Piepkukes. Samen wonen zij aan de Kruisstraat in Nederweert-Eind. Bob I is agrarisch ondernemer en runt samen met zijn ouders een gemengd bedrijf met melkvee en asperges. Linda is werkzaam bij Slagerij Hermanns in Nederweert. Naast hun grote hobby, het agrarische leven, houden ze allebei van leuke uitjes met elkaar en met vrienden. Daarnaast maken Bob I en Linda in hun vrije tijd graag de nodige rondjes op hun oude brommer. Het nieuwe Prinsenpaar wordt bijgestaan door hun 3 adjudanten: Leon Linders, Stijn Sentjens en Lars Duits.

De vastelaovendj van 2023 zal worden gevierd onder het devies:

Kukes en kui-j komtj vanne stal,
Ut es weer tieëd vör schoeëne zeiver en lompe kal

Onderscheiding Bob IPrins Bob I heeft de huisorde van ut aoj brömmerke’ ingesteld.

Op zondag 22 januari 2023 zal in zaal van Nieuwenhoven aan Pastoor Maesplein 1 te Eind de Prinsenreceptie plaatsvinden, aanvang 13.33 uur. Verenigingen zijn welkom vanaf 15.33 uur.


 

ACTIE_UITGESTELD

 

 

 

 

 

 

SPELDJESACTIE TOT NADER BERICHT UITGESTELD

Helaas moeten we mededelen dat de Speldjesactie van Albert Heijn Heerschap tot nader bericht moet worden uitgesteld in verband met leveringsproblemen van de Vastelaovendjspeldjes.

Houd de social media pagina’s van Albert Heijn Heerschap in de gaten voor de updates!


Kiektj heej onger de opnames van de Bonte aovundj van  5 jannewarie 2018 trök:

loading